Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@19:23:33 GMT

کشف میدان جدید نفتی درجزیره مینو

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۸۵۱۰۶

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از کشف میدان جدید نفتی در جزیره مینو توسط متخصصان داخلی خبر داد و گفت: بعد از پیروزی انقلاب در حوزه‌های مختلف نفت، گاز و انرژی به خودکفایی رسیده‌ایم. ناطقان: انقلاب شکوهمند اسلامی در حالی به چهلمین سالگرد پیروزی خود رسیده که دستاوردها و پیشرفت‌های آن در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در نفت و گاز کاملا مشهود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مقایسه ایران قبل و بعد از انقلاب می‌تواند واقعیت‌های مهمی را برای نسل‌های پس از انقلاب آشکار کند، نتایج این مقایسه نشان می‌دهد که انقلاب شروع دگرگونی‌های بزرگ و بنیادی در ایران بوده است.
بیان دستاوردهای انقلاب موج امیدآفرینی و ایستادگی در برابر توطئه‌های دشمنان ایجاد می‌کند ازاین‌رو با سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی حول محور دستاوردهای انقلاب در حوزه انرژی به گفتگو نشستیم.
اسدالله قره‌خانی معتقد بود پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی توان علمی، نیروی انسانی، تجهیزات و تولیدات ایران در حوزه‌های مختلف نفت، گاز، پتروشیمی و نیرو به‌گونه‌ای بوده که در بسیاری از بخش‌ها به خودکفایی رسیده‌ایم و بخش عمده محصولات در ایران تولید می‌شود و هم‌اکنون ایران جزو سه کشور دنیاست که به دانش فنی تولید مواد بودار گازهای خانگی دست یافته است.
نماینده مردم علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اکتشاف نفت کار بسیار پیچیده‌ای است و به دانش فنی، تکنولوژی و تجهیزات متفاوت با کار حفاری نیاز دارد؛ تا قبل از پیروزی انقلاب به عنوان صنایع بالادستی وزارت نفت محسوب و در ایران عمدتا توسط مهندسین خارجی انجام می‌شد.
وی با این توضیح که قبل از انقلاب بخش‌های حساس و مدیریتی اکتشاف نفت در ایران در دست متخصصان داخلی نبود، افزود: خوشبختانه به برکت پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی هم‌اکنون مدیریت اکتشافات به‌طور کامل توسط نیروها، متخصصان و فارغ التحصیلان دانشگاهی داخلی انجام می‌شود.
کشف میدان بزرگ نفتی در عمق ۴۰۰۰ متری جزیره مینو
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که هم‌اکنون شرکت‌ها و متخصصان داخلی در بحث اکتشاف نفت در دریا و خشکی فعال هستند، گفت: حدود دو هفته قبل با حضور اعضای کمیسیون انرژی مجلس، شرکت ملی نفت قرارداد بهره‌برداری با ۱۳ شرکت داخلی را امضاء کرد و در فاصله کوتاه پس از عقد قرارداد، دکل حفاری اکتشافی در عمق چهار هزار متری جزیره مینو در آبادان به یک میدان بزرگ نفتی برخورد کرد که نفت آن سبک و باارزش است.


وی ادامه داد: هم‌اکنون تمام مراحل حفاری، اکتشاف و بهره‌برداری نه تنها به وسیله متخصصان داخلی انجام می‌شود بلکه تجهیزات سرچاهی و حفاری، جریان فراورش، نمک‌زدایی و ... با تولیدات داخل توسط مهندسان داخلی در حال انجام است.
قره خانی با این توضیح که خوشبختانه هم اکنون شرکت‌های داخلی توان انجام کارهای پالایشگاهی را پیدا کرده‌اند، اضافه کرد: هم‌اکنون تجهیزات، پمپ‌های حرارتی با خلاء بالا و رفت و برگشت، توربین‌ها، ژنراتورها، برج‌های تبخیر و ... پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های کشور توسط شرکت‌های داخلی تولید می‌شود.
 به گفته وی پس از پیروزی انقلاب با مهندسی معکوس، متخصصان داخلی به اطلاعات خوبی دست یافته‌اند به عنوان مثال تنها در پالایشگاه ستاره خلیج فارس در روز ۴۰۰ هزار بشکه میعانات گازی مصرف می‌شود که تمام کارهای تامین کالا، منابع مالی، نصب تجهیزات و ... آن توسط شرکت‌ها و متخصصان داخلی در حال انجام است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی پس از آن که فرصت‌ها در اختیار متخصصان داخلی قرار گرفت، آن‌ها هم قابلیت‌های خود را نشان دادند و به خودباوری خوبی رسیده‌ایم.
وی همچنین با اشاره به این‌که هم‌اکنون بنزین یورو فایو و گازوئیل یورو فُر توسط متخصصیان داخلی در پالایشگاه‌های کشور تولید می‌شود، گفت: هم‌اکنون انتقال گاز هم توسط شرکت‌های داخلی در حال انجام است و هم به دانش فنی و تولید مواد بودارکننده گاز خانگی که تنها فرانسه و روسیه در اختیار داشتند، دست یافته‌ایم.
صنعت نفت و گاز ایران پیشرف خوبی کرد
نماینده مردم علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که ایران پس از پیروزی انقلاب در صنعت نفت و گاز پیشرفت خوبی کرده است، افزود: این به این معنا نیست که نیاز نداریم بلکه معنای آن این است که با دانش فنی و نیروی متخصص داخلی به خودکفایی در بعضی حوزه‌ها دست یافته‌ایم و می‌توانیم نیازهای خود را رفع کنیم اما در این فاصله برخی از کشورها هم پیشرفت‌های خوبی در حوزه پژوهش و ... داشته‌اند اما فاصله ایران با این کشورها خیلی زیاد نیست.


وی توضیح داد: تا قبل از پیروزی انقلاب فقط شرکت ملی نفت متولی امورات مربوط به نفت و گاز بود اما هم‌اکنون ۱۶ یا ۱۷ شرکت خصوصی هم توان فنی و هم آمادگی لازم برای ورود به این حوزه‌ها را دارا هستند.
قره خانی ادامه داد: هم‌اکنون در کنار آمادگی شرکت‌های خصوصی برای ورود به فعالیت‌های صنایع بالادستی نفت، شرکت‌های وابسته به نیروهای نظامی مانند قرارگاه خاتم الانبیاء هم تجربه‌های گران‌سنگی را کسب کرده و امکان اجرای پروژه‌های بزرگ را داراست و اینطور نبوده که در شرایط تحریم ایران از سوی آمریکا، بخش خصوصی ما در این حوزه ناتوان باشد.
وی متذکر شد: اگر به بخش خصوصی توجه واقعی شود امید داریم به نقطه‌های خوبی برسیم کمااین‌که هرچند به سبب تحریم‌ها فروش نفت ایران کاهش یافته اما توان تولید ما کم نشده و به پنج میلیون بشکه هم می‌رسد.
تولید ۵۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به ظرفیت‌های تولیدی کشور پس از پیروزی انقلاب هم اشاره و بیان کرد: هم‌اکنون بیش از ۵۰ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی در کشور تولید و بخش قابل توجهی از این تولیدات به خارج کشور صادر می‌شود.
وی با این توضیح که در بخش نیرو هم حدود ۹۵ درصد به خودکفایی رسیده‌ایم، خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب نیروگاه‌های زیادی احداث شده و توسعه یافت و هم‌اکنون در بخش برق توربین‌های بزرگ، ژنراتورها، خطوط انتقال شبکه توزیع، پست‌های فشار قوی و سایر تجهیزات همگی در داخل کشور تولید می‌شود.
منبع: مهر برچسب ها: اسدالله قره‌خانی ، میدان جدید نفتی ، جزیره مینو

منبع: ناطقان

کلیدواژه: میدان جدید نفتی جزیره مینو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۸۵۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله راکتی به پایگاه نظامیان آمریکایی در دیرالزور سوریه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، منابع محلی از شنیده شدن صدای چند انفجار داخل پایگاه نظامیان آمریکایی در میدان نفتی «العمر» در استان دیرالزور در شرق سوریه خبر دادند.

خبرگزاری اسپوتنیک هم اعلام کرد که پایگاه نظامیان آمریکایی در میدان نفتی العمر در دیرالزور سوریه با دست‌کم هفت راکت هدف قرار گرفته است.

هنوز جزئیات بیشتری درباره این حمله منتشر نشده و هیچ گروهی مسؤولیت آن را به عهده نگرفته است.

گروه مقاومت اسلامی عراق پس از آغاز نبرد طوفان الاقصی بارها مواضع آمریکایی- صهیونیستی را در منطقه در راستای رویکرد خود برای مقابله با اشغالگری و توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داده است.

کد خبر 6095991

دیگر خبرها

  • حمله راکتی به پایگاه نظامیان آمریکایی در دیرالزور سوریه
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی: اقدام‌های فرهنگی باید امیدآفرین باشد
  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی